Известие

Collapse
No announcement yet.

нестабилни обороти на празен ход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от moulin_m Покажи съобщение
    Здравейте и от мен.
    Аз нямах такъв проблем докато не сложих газова на колицата ми....
    Колега, по-добре задай въпроса си в раздела за "алфи на ГАЗ".
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

tonov благодаря ти, ама питам тук защото си помислих, че може да изникне причина, която не е свързана с газта като това с клапаните например... ОК де, ще питам и в другия раздел.
      Lada 1200s - "Госпожата" 1986г. - 2007г.
      Алфа Ромео 146 Boxer '96 2008г. -

Comment

---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:30.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

ivane, да мотора ми е 1.6. Още утре сутрин ще видя и дано е така, че хич не ми се тръгва по мъките (т.е. по майстори). Хич не обичам да пипат много хора, а като не разбирам от нещо и ми е много гадно. Ще пиша като го погледна...

Comment

ivan dimitrov, не е от маркучето за съжаление. Май ще пробвам да сменя комплекта кабели и бубината. Гледах ги за 40-50 лв. кабелите и за 115-130 лв. бубината. Свещите вече ги смених... Мерси колеги.

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:31.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

на газаджия да ти настрои газта, ама да не ти реже маркуча на въздуха и да го тъпче с дунапрен или да ти бутне дроселовата да стои открехната и други селянии. това с клапаните е пълна простотия.
                точка

Comment

Прави го и на едно място като стои колата и със 150км/ч. по магистралата като карам. И е доста неприятно, защото все едно някой ме спъва... Губи за момент обороти (и при двете положения колебанието е в интервал 200-400 оборота, по наблюдения по оборотомера), но не е през еднакви интервали. Понякога го прави през 20 сек. например, понякога може и през минути да се поколебае оборота... много е странно. Те газаджийте и на компа си я закачиха колата и казаха, че е "МОЖЕ БИ" от клапаните.

Comment

Здравейте колеги! От 08.май нямам проблем с клатене на оборотите след описаните интервенции.Бързо и евтино!
                    ALFA 145 1.4 TS JUNIOR

Comment

• Първоначално публикувано от VladoH Покажи съобщение
                      При мен се оправи след чистене на дросела.
                      каде се намира този дросел

Comment

• Първоначално публикувано от vankata tasi Покажи съобщение
                        каде се намира този дросел
                        Дроселова клапа - между възд. филтър и смук.колектор
                        ALFA 145 1.4 TS JUNIOR

Comment

• Преди 3 дена и аз се наканих най-накрая да си почистя дросела. Колата беше останала без душа, особено докато е студена - натискаш педала, а нЕма ни коне, ни магарета...
                          Та като махнах въздуховода и се уплаших - вътре по-черно от ауспуха!!! Напоих един парцал с кореселин (това имах) и половин час търках докъдето успях да бръкна, докато спре да излиза чернилка. Не демонтирах целия дросел - първо, щото ме мързи и второ, да не направя някоя друга мизерия...
                          После напръсках обилно с вълшебното ВД40 и затворих.
                          И паля, а оборотите пощуряха - не падат под 2000! Добре че нямах пушка да се гръмна!
                          Но понеже вече нямах време, викам ще карам така до понеделник и отивам при майстор, няма как...
                          То пък като покарах 100-тина километра и взе че се успокои и сега си държи нормални обороти и върви та се цепи!!!
                          sigpicAlfa Romeo 146 1.4 TS / 11'99

Comment

• Бравос, имаш късмет! На мен не ми паднаха оборотите и майстор ми адаптира клапата .Сега,вече доста време нямам никакви проблеми.Много съм доволен от колата.
                            ALFA 145 1.4 TS JUNIOR

Comment

• Колега това с 90-те секунди на контакт и после изключена и после 10 минути на место даде ли резултат?

Comment

• Пич сменяй стъпковото моторче-250-300лв.Скъпо е но върши работа-не се опитвай със секънд хенд

Comment

Working...
                                X